Is de tijd van houten deuren voorgoed voorbij?

Wij denken graag van niet – De ouderwetse aard van houten deuren is deel van hun warme uitstraling. Dit gezegd zijnde, dit type deuren past niet in elk type woning. We merken dat er meer en meer moderne woningen uit de grond gestampt worden, en bij moderne woningen passen uiteraard moderne deuren.

Recentelijk bezochten we een appartement te koop aan zee, en de makelaar bevestigde onze indruk – Moderne deuren zijn momenteel the way to go. We hadden echter moeite om duidelijk het onderscheid te maken tussen moderne deuren en niet moderne deuren. Daarom een kort overzicht.

Lakdeuren zijn eenvoudig deuren met een lakafwerking. Deze afkwerking kan op vele manieren gebeuren, waardoor ook een moderne inslag een mogelijkheid is.

Moderne deuren - lakdeur

Het gebruik van fineerdeuren tegenover massieve stijldeuren drukt de prijs aanzienelijk, en geeft uw huis blijkbaar ook een mooie, moderne uitstraling.

Fineerdeuren

Stratifie deuren hebben als voordeel dat ze in praktisch onbeperkte uitvoering beschikbaar zijn en erg eenvoudig te onderhouden zijn.

Moderne stratiefie deurUiteraard zijn er nog veel meer andere types deuren. Heb je zelf moderne deuren in je woning? Vertel erover in de opmerkingen!