fietsenEindelijk écht zomer! Wie de avondjes in de tuin stiekem al een beetje beu is, wil wel al eens een stevige fiets- of wandeltocht aangaan. Alleen zijn wij natuurlijk niet veel gewend, qua tropische temperaturen. Sporten bij 25° is voor ons Belgen al een stevige opdracht.

Het is dus zeker geen slecht idee om naar zee te trekken en daar je tocht aan te vangen. Aan zee is het meestal een aantal graden frisser dan in het binnenland, wat meestal niet echt een voordeel is, tenzij het kwik in Brussel naar de 30° klimt natuurlijk. Er zijn heel veel goeie sites die allerlei fietstochten oplijsten: je moet er gewoon je beginpunt of je gewenste duur ingeven, en je krijgt meteen een mooie lijst, met soms zelfs de nummers van de fietsknooppunten erbij. Het enige ‘probleem’ is dat je soms echt het bos door de bomen niet meer ziet, en dan zijn tips van locals wel zo handig. Aangezien we zelf niet veel mensen kennen aan zee, is het wel leuk dat er veel persoonlijke blogs zijn waar mensen hun favoriete fiets- of wandelroutes oplijsten.

Ook via Facebook en Twitter kom je veel te weten, en anders zijn er ook bedrijven die verder kijken dan hun eigen branche. Een immokantoor in Koksijde bijvoorbeeld, post geregeld tips voor activiteiten aan de zee die ze zelf leuk vinden. Een goed overzichtje van haalbare wandelingen vonden we dan ook hier.

Ook op persoonlijke blogs maken locals al eens graag lijstjes van hun favoriete fiets- of wandelroutes (bv. http://blog.seniorennet.be/defietsgenieters/)
Iets waar we zelf al enthousiast over zijn, is de Gordel rond Koksijde: een fietstocht waarbij je aan de hand van een fotozoektocht op allerlei leuke plekken komt. We lazen er op bovenvermelde blog over: http://www.ultimmo.be/NL/nieuws/fietsroutes-aan-de-kust-213621, maar inschrijven kan via de officiële site van Koksijde: koksijde.be.

En jullie, waar gaan jullie ten rade voor informatie over leuke fiets- en wandeltochtjes?