Hoe kies jij koffie? Dessert of Mokka, Fair Trade of Douwe Egberts? Afrikaanse bonen of Zuid-Amerikaanse bonen? Sinds ik een dikke week geleden de site van koffie winkel het molentje bezocht en een artikel las over koffie proeven ben ik mijn draad kwijt.

Aroma’s en smaken zijn┬á gerelateerd aan de boon, de branding, de zetwijze en zo voort. Het is waarschijnlijk een ongelooflijke wereld aan nuance voor de kenners. Iemand als mezelf staat echter besluiteloos voor grote rekken vol zakjes. Het voelt een beetje zoals bij het kiezen van tandpasta, al betwijfel ik daar dat er zoveel verschil op tandpasta’s kan zitten. In het geval van koffie is dat blijkbaar wel zo. Dat merkte ik ook bij mijn uitstapje Sluis (het ene restaurant is het andere niet).

Maar hoe geraak ik nu af van mijn koffie-besluiteloosheid?

  1. Stoppen met koffie? Overstappen op thee en daar hetzelfde probleem ondervinden?
  2. Stoppen met zoeken? Gewoon de goedkoopste koffie in het rek nemen?
  3. Blijven bij de meevallers? Gezien ik de koffiebonen van “Koffie ‘t molentje” lekker vond kan ik ze daar blijven bestellen.

Abonneer ik mij op de eerste koffiebranderij die mij overtuigde? Neem ik blindelings koffie uit het schap in de Delhaize?Stap ik over op oploskoffie en neem ik afscheid van elke intentie een smaaklievende burger te worden?

 

Ik heb keuzestress! Jullie?