Hoewel het kopen en opknappen van een oude woning heel wat voordelen heeft, moet je ook rekening houden met een aantal risico’s. Enerzijds kan je een oud huis helemaal inrichten naar je smaak, anderzijds is het mogelijk dat heel wat structurele items, zoals water- en afvoerleidingen, verouderd zijn. Het aanpassen van deze items, brengt heel wat kosten met zich mee, je bent dan ook beter op de hoogte.

In oude afvoerbuizen kunnen verstoppingen ontstaan door smurrie die in de afvoerbuizen blijft steken. Hoewel we er niet bij stilstaan, is een verstopte afvoer een enorme last voor het comfortabel leven in uw huis. U zal dan ook zo snel mogelijk een manier zoeken om uw afvoer te ontstoppen. Wanneer u metalen buizen hebt, kan kokend water oplossingen bieden, maar gebruik deze truc nooit voor het ontstoppen van pvc-buizen. Het hete water kan ervoor zorgen dat deze vervormen. Wanneer huis-, tuin- en keukenmiddeltjes geen oplossingen brengen, kan je er maar beter een professionele ontstopper bijhalen.

Via camera inspectie nemen zij een kijkje in de afvoerbuizen en zien ze snel wat het probleem is. Zo kan de ligging van het rioleringsnetwerk snel bepaald worden en hoeft u uw terras of op

Ontstoppingen in oudere huizen

Afvoerontstoppingen

rit niet open te breken bij ontstoppingen.

Voorzichtigheid geboden dus, bij het kopen van een oud huis. Maar laat je zeker niet tegenhouden, als je bijgestaan wordt door professionals, kan de charme van een ouder huis, gemixt met je eigen stijl, een fantastische woning vormen.