Vreselijk: mooie/dure badkamers die niet onderhouden worden! Iedereen kent wel iemand die het niet zo nauw steekt met hygiëne in huis. Aangekoekte resten op het fornuis, een grauwe schijn op het bad, spinnenwebben in de hoeken van de kamers,…
Je badkamer inrichting mag dan wel bestaan uit dure designmerken, als je het niet onderhoudt, verliest het veel van zijn charme. Of ook: al heeft een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding! Besteed dus bij het poetsen zeker voldoende aandacht aan je badkamer meubels! Enkele tips:

-douches en andere glazen wanden maak je na elke wasbeurt schoon met een trekker.

-kalkaanslag is makkelijk te verwijderen met wat azijn, pas wel op met poreuze materialen!

-elke dag het haar uit de afvoerputjes verwijderen, is geen overbodige luxe. Zo voorkom je dat je na een maand met een haarbal in je afvoerpijp zit.

-de meeste badkamermeubels zijn waterbestendig, ook de houten modellen. Allesreiniger of een speciaal schoonmaakmiddel voor badkamers is hier the way to go. Gebruik zeker niet teveel product, want dan gaat het schuimen en voor je het weet staat je hele badkamer onder water. Heb je een niet-waterdicht badkamer meubel? Neem het dan gewoon af met een stofdoek.