Kerstmarkt in Keulen

Vorige week ben ik weekend geweest naar Keulen. Keulen is een enorm mooie stad, vlakbij de Grens met Nederland. Dit is een 3-tal uurtjes rijden, wat op zich zeer goed meevalt. Zelf ben ik voor drie dagen geweest, dus heb ik een hotel in Keulen moeten boeken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zoveel over Keulen wist, en ik heb het effectief horen donderen in Keulen toen men er me over vertelde. Naar het schijnt heeft deze een van ’s werelds mooiste kerstmarkten. En aangezien ik heel graag op kerstmarkten rondkuier, zal dit wel geen probleem zijn. Kortom: dit weekend bevat alle elementen voor een gezellig en romantisch weekendje.

Vroeger heb ik in Duitsland ook al eens in een hotel in Berlijn (centrum) verbleven. Dat was ook een heel prettige ervaring, maar Keulen heeft zeker zoveel te bieden.

Naast de kerstmarkt zijn er natuurlijk andere bezienswaardigheden. Een absolute topper is het Romeins-Germaans museum. Hier vind je een heleboel archeologische vondsten terug van de oude Romeinse stad. Deze resten waren eigenlijk de fundamenten van hetgeen de stad nu is. Het museum zelf staat bovenop de resten van een oude Romeinse villa, gebouwd in de 3de eeuw na Christus. Een must see is het Dionysus Mozaïek, een oude tegelvloer van 70m², gelegd in 225 na Christus.

Een tweede must see is de Dom van Keulen, een gigantische kathedraal, gebouwd in 1248. De bouw van deze mastodont heeft maar liefst 632 jaar geduurd. Deze heeft twee torens die elk 157 meter hoog zijn, wat dit de grootste kathedraal van Duitsland maakt.

Als rasechte Belg ben ik naar het Keulse chocolademuseum geweest, waar je door 3000 jaar geschiedenis vliegt. Je mocht uiteraard proeven! Als een geluk dat dit dicht bij mijn hotel in Keulen lag, zodat ik mijn buikje vol kon eten.