Preppy is een oude mode stijl, die helemaal terug is van weggeweest. Maar wat is preppy eigenlijk? Kort kan je dit beschrijven als de modestijl met ruitjes, chino’s en loafers. Preppy staat voor preparatory. Dit is een verwijzing naar het Amerikaanse preparatory. Dit zijn rijke scholen aan de Amerikaanse oostkust, die speciaal voor de hogere klassen zijn. Hier doet men bijvoorbeeld ook aan zeilen, polo en country club. Preppy is dus eerder een verwijzing naar een sociale groep, dan aan een kledingstijl. De kenmerken van preppy zijn de het eigen taalgeberuik, hun eigen specifieke kledingstijl  en de etiquette.

preppyDe kledingstijl ontstond in de jaren 50. Tieners gingen toen naar prep school en waren verplicht zich op een bepaalde manier te kleden. Dit was volledig het tegenovergestelde van de mods in Londen, die zich verzetten tegen het establishment en hun ouders. De preps droegen hun kleding wel tot deze versleten waren.

Toch werd de prep stijl pas bekend tegen het einde van de jaren 70, en zelfs begin de jaren 80. Op dit moment wordt deze stijl echt bekend bij de grote massa. In 1980 is er zelfs een heuse preppy handleiding op de markt gekomen, waarbij de do’s en don’ts van deze kledingstijl zijn vastgelegd.

Vandaag de dag is preppy zijn comeback aan het maken, wat eigenlijk totaal niet verwonderlijk is.  Deze mode stijl is zeer klassiek, en geeft de mensen juist wat ze willen tijdens een economische crisis. Kledingstukken die lang mee gaan, zonder echt versleten uit te zien. Bovendien is preppy niet saai. Het geeft aan dat de persoon in kwestie levenszin en stijl heeft.