Heftruck

In elk magazijn zijn ze niet meer weg te denken: de heftruck. Ze hebben het leven van iedereen in de logistieke sector flink veranderd. Maar ze zijn tegelijk ook niet erg goedkoop. Als je dus tijdelijk een heftruck nodig hebt, kan je altijd eentje huren. Maar waar moet je dan op letten?

Binnen of buiten

Zal je de heftruck binnen of buiten gebruiken? Waarom is dat belangrijk? Omwille van de aandrijving. Heftrucks werken vaak via een batterij, maar heftrucks op diesel bestaan ook. Als je dus een hele dag een heftruck in het magazijn gebruikt, kunnen werknemers bedwelmd raken door de uitlaatgassen. Heftrucks op diesel hoef je trouwens nooit op te laden, voltanken is voldoende.

Maximum hefvermogen

Nee, het gaat hier niet om gewichtsheffers die tonen wat zij kunnen heffen. Alle heftrucks hebben een maximum hefvermogen. Wat meer weegt is gewoon te zwaar. Sommige heftrucks hebben een maximum van 2000 kg, anderen gaan tot 6000 kg. Een wezenlijk verschil dus! Het hefvermogen maakt ook een verschil in prijs, dus als je kan inschatten hoe zwaar je goederen zijn, kan je jezelf een aardige duit besparen.

Hefhoogte

Alle heftrucks hebben ook een maximale hefhoogte. Is die niet voldoende, dan kan de heftruck geen goederen op de hoogste schappen in het magazijn plaatsen. Meestal is de hefhoogte maximaal 4,3 meter. Maar hefhoogtes van 6m zijn ook frequent.

Dit zijn zowat de belangrijkste regels bij het huren van een heftruck. Hiermee ben je toch al wat op de hoogte.

foto: http://www.flickr.com/photos/lungstruck/6514095735/in/photostream/