Als trotste Gentenaar heb ik een ruime keuze aan winkels voor mijn boodschappen. Zo heb je meerdere Carrefours, Delhaize’s, Lidl’s, Aldi’s & Colruyt’s in het Gentse. Sinds enkele maanden is hier ook nog een nieuwtje bijgekomen: de Red Market in Zwijnaarde.

Red Market is blijkbaar een onderdeel van de Delhaize groep en is een antwoord op de stijgende trend naar goedkoper boodschappen. Net zoals Lidl, Aldi & Colruyt, probeert Red Market steeds de goedkoopste prijs aan te bieden. De keten bestond reeds ruime tijd in Wallonië, maar probeert sinds kort ook Vlaanderen te veroveren.

red market in gent

Op zich oogt de winkel wel mooi. De rode huisstijl wordt overal doorgetrokken en er wordt steeds gelet op het besparend element. Net zoals bij Colruyt hebben de winkelkarretjes geen muntstuk-onderdeel waardoor dit besparing oplevert. Ook de inrichting en de werking van de winkel is gefocust op kostenbesparing. Een goed voorbeeld hiervan is de selfscan functie die ze overal toepassen. Door middel van self scan toestellen kunnen bezoekers hun eigen boodschappen inscannen en op het einde afrekenen. Snel & betaalbaar winkel met andere woorden.