motorolieIedereen die regelmatig met de auto de weg opgaat, kent het belang van motorolie. Maar welke onderverdelingen zijn hier juist in te maken, en wat betekenen de verschillende codes die vaak toegekend zijn aan de olieproducten?

Allereerst is er meestal een verschil in motorolie voor verschillende voertuigen. Het type product dat gebruikt wordt voor een personenwagen zal bijvoorbeeld heel anders zijn dan de olie die gebruikt wordt voor, laten we zeggen, een boot. De meeste mensen zijn echter enkel bekend met de smeerolie voor personenwagens, en in die categorie bevinden zich ook een aantal interessante onderscheidingen.

Allereerst is er het merk van de olie, en hoewel op zich niet zo relevant is dit meestal gebonden aan een zekere kwaliteit. Hoewel bepaalde olie dus wat duurder kan zijn dan andere, zal dit in veel gevallen ook beter zijn voor je auto – wat op den duur dus goedkoper uitkomt.

Of je nu motorolie koopt in je plaatselijke supermarkt of op zoek bent naar betere kwaliteit, er staan verschillende specificaties op de verpakking aangegeven.  Voor verdere informatie of gedetailleerd advies ga je best langs bij een officiële motorolie verdeler.