Met het einde van onze bouw in zicht, rest er ons enkel nog het aanleggen van de oprit. In ons vorig huis besloten we een waterdoorlatende oprit aan te leggen door als ondergrond grind te kiezen. Nu na bepaalde tijd begon die grind te verzakken en verloor de oprit alle stevigheid en stabiliteit. Achteraf hoorden we dat we stabilisatieplaten hadden moeten gebruiken om de verzakking van de grint te voorkomen.

Dit wisten we natuurlijk niet, en om niet tweemaal dezelfde fout te maken besloten we eerst wat onderzoek te doen. We typten in google aanleg opritten, en we kwamen al snel terecht op de sites van enkele goede bedrijven. Toch zouden we liever wat persoonlijke informatie en ervaringen horen van mensen die zelf heel tevreden zijn van hun type ondergrond.

Zelf vinden we dat de grind ondergrond het best aansluit bij onze bouwstijl, maar door onze vorige ervaringen staan we niet echt te popelen om er weer voor te kiezen. Mijn buurman vertelde mij dat hij werkt met NIDAPLAST of NIDAGRAVEL, heeft iemand hier ervaring mee?

Een andere mogelijkheid zijn kasseien of keiklinkers, maar verschillen deze van prijs met de grind ondergrond?Ik heb ook nog gelezen over betonnen opritten, maar daar ben ik niet echt over te spreken. Miscchien zie ik wel iets over het hoofd, of hebben jullie persoonlijke ervaringen met een bepaald soort oprit? Twijfel aub niet om het te delen met mij, of te reageren hier zodat ik deze keer wel de juiste keuze maak.