ApplicatiesDe mobiele telefoon wordt alsmaar populairder. De toepassingen waarvoor die gebruikt worden breiden ook alsmaar uit. Zijn deze apps echter grotendeels tijdverdrijf, of neigt dit meer naar de productieve kant?

De vraag is niet eenvoudig te beantwoorden, en hangt grotendeels af van de gebruiker. We merken echter wel dat er in de vele duizenden applicaties beschikbaar, zowel productieve als minder productieve items te vinden zijn. Alle denkbare spelletjes vind je nu in mobiel formaat, gaande van simpele kaartspelletjes of 4×4 applicaties, tot de meer ingewikkelde online spellen. Ook meer constructieve applicaties zijn uiteraard beschikbaar: Verschillende notitie of stemherkenningsapplicaties en apps die specifieke informatie opzoeken.

Wat ons wel opvalt is dat er voor praktisch alles en applicatie te vinden is. Of het nu gaat over het bestellen van een pint op café tot het vinden van een recept voor enkel taarten (daar sta je dan als bakker met je dure bakkerij winkelinrichting), het credo is: There’s an app for that.

Mede aan de basis ligt het feit dat een applicatie redelijk eenvoudig te maken is. Niet dat je als leek zomaar een applicatie zult kunnen aanbieden, maar de informatie die beschikbaar is om een applicatie in elkaar te steken is ruim, eenvoudig verwoord en vlot toegankelijk.

Waar dit uiteindelijk naartoe gaat valt nu nog niet te zeggen, de toekomst zal duidelijkheid brengen. Wel nu al duidelijk is het feit dat dit fenomeen nog lang zijn piek niet bereikt heeft.