Wanneer je je huis wilt verkopen, moet je heel wat keuzes maken. Ga je meteen op zoek naar een nieuw huis of wacht je tot de verkoop rond is? Zelf verkopen of via een makelaar? Kies je voor online kanalen of gebruik je de traditionele media?

Online Makelaar

Je huis verkopen met de online makelaar?

Het internet heeft een grote invloed gehad op de woningmarkt. Wie vroeger zelf rondrijdend op zoek ging naar een nieuwe woonst, hoeft nu enkel zijn computer op te starten en kan door duizenden panden bladeren.

De laatste jaren is er een nieuw type makelaars ontstaan, de online makelaars. Het voordeel van deze makelaars is dat ze een stuk goedkoper zijn dan de klassieke makelaars. Omwille van de flexibele en grotendeels online manier van werken, worden de kosten gedrukt en ligt het commissieprecentage een stuk lager dan bij de offline makelaars. Een ander voordeel is dat je als verkoper 24u/24u kan volgen of er biedingen binnenkomen, waardoor voor een aantal stappen de makelaar als tussenpersoon wegvalt.

Er zijn nog geen cijfers bekend over het al dan niet hogere of lagere succespercentage van online makelaars, maar de online makelaar lijkt een trend die de komende jaren aan belang zal winnen en zal meegroeien met het internet.