Mijn grootvader is een gepensioneerde zelfstandige die meer dan 30 jaar een brillenwinkel heeft uitgebaat in het centrum van Leuven. Deze zaak draaide heel erg goed, en gedurende deze tijd hebben mijn grootouders meer dan 2 miljoen euro gespaard. Tot op heden hebben ze weinig tot geen van hun goed verdiende centen uitgegeven aan luxe of andere niet noodzakelijke aankopen. Ze waren gelukkig met een bescheiden huis en levensstijl met een spaarrekening die toekomstige financiële kosten zonder het kleinste probleem kon aflossen.

Nu ongeveer 2 weken terug ging het fout, mijn grootmoeder kreeg een hartstilstand en moest meer dan 2 weken op intensive care revalideren. Uiteindelijk heeft ze een operatie ondergaan aan haar hart om een ontstopte ader terug vrij te maken. Eenmaal ze terug op de been was beslisten mijn grootouders dat ze met hun eigen verdiende centen wouden investeren in plaats van het hun leven lang te laten staan op de bank.

Dat brengt mij tot mijn vraag, mijn grootvader is een soort workaholic die met veel plezier terug in de bedrijfswereld wil stappen. Hijzelf zou liefst een investeren in veelbelovende (jonge) bedrijven die op zoek zijn naar extra financiële middelen, maar ook beschikken over een duidelijk uitgewerkt strategisch en financieel plan. Na 30 ervaringen in de bedrijfswereld, wil mijn grootvader dan ook geen impulsieve beslissingen nemen. Hij is dus eerst en vooral op zoek naar bedrijven te koop of bedrijven die investeerders zoeken, om achteraf zijn keuzes af te wegen en de correcte kueze te maken.

Ikzelf studeer bedrijfsmanagement en zou mijn grootvader graag bijstaan in deze zoektocht, heeft er iemand hier informatie of websites waar je veelbelovende bedrijven op zoek naar investeerders kan vinden? Ook bedrijven te koop, bedrijven op zoek naar overname, … kunnen interessant zijn. Twijfel aub niet om mij te contacteren

Alvast bedankt, groeten

bedrijven te koop