Een regenwaterput heeft een minimum inhoud, opgelegd door de overheid. Dit is afhankelijk van het aangesloten dakoppervlakte. Een te kleine regenwaterput is niet rendabel omdat je deze vaak moet bijvullen met drinkwater. Een te grote regenwaterput is economisch niet interessant en zal niet overlopen, wat de waterkwaliteit niet ten goede komt.

regenwaterputJe kan regenwaterputten kopen van beton of kunststof. Welke is het beste? Beton is goedkoper en geschikter om regenwater in op te slaan. Let wel op goedkope betonnen regenwaterputten van slechte kwaliteit. Een kunststof regenwaterput is gemakkelijker zelf te plaatsen, lichter en daardoor makkelijker mee te werken.

Pas wel op met regenwater voor persoonlijke hygi├źne. Mits grondig gefilterd door een regenwaterfilter kan regenwater ook gebruikt worden voor wasmachine en vaatwasser. Er zijn verschillende types waterfilters, van grof tot fijn. om de pomp te beschermen worden deze voor de regenwaterpomp geplaatst. regenwaterfilters dienen deze 1 of 2 keer per jaar vervangen te worden.