Een deurluifel is één van de meest onderschatte toevoegingen voor de woning. Heeft je woning geen deurluifel? Simpel: Stop met het lezen van deze blogpost en bestel er één. Nu meteen.

Waarom iedere deur verplicht een luifel zou moeten hebben

Net als alle goede ideeën ooit opgedaan (Lettertjes voor in de soep, van die balkjes in de supermarkt die de aankopen van verschillende perioden scheiden aan de kassa, etc.)  is mijn opvatting geboren uit louter eigenbelang.

Het is namelijk zo dat als ik op bezoek ga bij kennis of familie, het niet overdreven aangenaam is om te staan wachten in de regen tot de bewoner zich verwaardigt om de voordeur te komen opendoen.  En als je de laatste maanden nog wat tijd in ons land hebt doorgebracht hebt, is de kans groot dat je niets anders dan regen gezien hebt.

Ik ben echter een pragmatisch en realistisch mens: Ik begrijp dat de ganse wereld geen verbouwingen zal doen om enkel mijn goedkeuring weg te dragen. Daarom, als blijk van goede wil tegenover diezelfde wereld, heb ik zelf een deurluifel geplaatst. De wereld kan dus gerust aanbellen bij mij terwijl het stortregent, en tòch nog genieten van de illusie dat we niet in een godvergeten land wonen waar het constant regenseizoen is. De wereld kan dus tevreden zijn. Het enige dat ik als wederdienst van de wereld verwacht is dat die me hetzelfde kleine pleziertje gunt.

Want eerlijk is eerlijk, nietwaar?