terrasverwarmerWe willen allemaal genieten van warme zomeravonden en gezellig lange barbecues en wat heerlijk zomerse tapas hapjes op het terras. Helaas zorgt het Belgische klimaat niet altijd voor de gepaste temperaturen. Terrasverwarmers worden daardoor steeds populairder.

Er een bijzonder groot aanbod van terrasverwarmers op de markt, tegen steeds lagere prijzen. Maak bij het kopen van een terrasverwarmer een goede keuze, en kies niet gewoon voor het goedkoopste model, want goedkoop betekent vaak ook van een mindere kwaliteit.

Een goede terrasverwarmer moet aan kwaliteits -en veiligheidseisen voldoen en voorzien zijn van een CE-keurmerk.

Zo moet de terrasverwarmer uitgerust zijn met een omvalbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat wanneer de verwarmer om welke reden dan ook omvalt, de gastoevoer automatisch wordt afgesloten.  Het is ook aangewezen om gebruik te maken van een stalen gasfles. Deze is immers zwaar en zorgt voor meer stabiliteit.

Een verwarmer die voorzien is van wielen is gemakkelijk te verplaatsen. Let er echter wel op dat de wielen op een goede manier kunnen geblokkeerd worden als de brander in gebruik is. Wanneer de terrasverwarmer stuk is laat je deze best herstellen door een erkende installateur. Dit geeft u de garantie dat u de verwarmer in alle veiligheid kunt gebruiken.