Diefstal preventie en beveiligingVandaag in de krant: een man liep in Düsseldorf rond met maar liefst 26 gestolen autospiegels in zijn rugzak. Blijkbaar valt met autospiegels van dure merken grof geld te verdienen, want de dief had er verwondingen aan zijn handen voor over en had blijkbaar al voor tienduizend euro schade aangericht.

Aan de komkommertijd kan het niet liggen, maar dergelijke nieuwtjes halen wel vaker de krant. Onlangs nog werd gewag gemaakt van iemand die in een dorp in de noorderkempen 50 zonnepanelen gestolen had. Zonnepanelen! Hoe beklim je ongezien een huis om daar dan subtiel de zonnepanelen te gaan demonteren? Zelfs in de noorderkempen moet zoiets toch opvallen? Aan de diefstal preventie in dat dorp schort toch iets, lijkt mij.

Nee, dan is het systeem waar een bepaald computerbedrijf mee op de proppen kwam toch efficiëntere diefstal beveiliging.Dankzij dat systeem kan je je laptop vanop afstand uitschakelen met een sms’je. Ok, je laptop ben je dan wel kwijt, maar misschien brengt de wetenschap dat de dief er niets kan mee doen, enige troost.

Overigens zijn sommige dieven ook gewoon zelf oliedom.  Verhalen over boeven die hun slag proberen slaan vlak voor de deur van een politiekantoor, komen met de regelmaat van de klok in het nieuws. Ook met de dief die stomweg zijn visitekaartje liet vallen in de bank die hij overviel, kan je niet anders dan eens goed lachen. Of wat te denken van de Nederlander die een bronzen beeld van zijn sokkel sloopte, zonder na te denken over hoe hij het vierhonderd kilo wegende gevaarte naar huis zou krijgen?