We krijgen er stilletjes aan weer een mythe bij. Chiptuning wordt niet langer enkel uitgevoerd door jonge gasten in opgezette auto’s. Nee hoor, tegenwoordig kan ook de doorsnee bestuurder kennis maken met de verschillende voordelen chiptuning. De belangrijkste zijn ongetwijfeld een hogere performantie en een lager brandstof verbruik.

chiptuning, niet langer voor Johny's

Chiptuning enkel voor Johny’s? Nee hoor!

Alle voertuigen krijgen in de fabriek standaard software in hun boordcomputer ingeladen. Hierdoor is de auto geschikt om zo goed als overal gemiddeld te presteren. Het maakt met andere woorden niet uit of je op de vlakte rijdt of in heuvelachtige gebieden. Ook verschillende klimaten vormen niet echt een probleem.
Dit is ideaal om een auto overal te laten presteren. Het nadeel van een dergelijke configuratie is echter dat je niet het maximum uit je wagen kan halen in bepaalde omstandigheden.
Dit is zeker van toepassing voor bestuurders die veel in hetzelfde klimaat en land/regio blijven. Voor hen is het zeker interessant om hun motor te laten tweaken. Specialisten lezen de boordgegevens uit en bekijken je rijstijl. Op basis van al deze data stellen zij nieuwe software samen die is afgestemd is op jouw rijstijl en voor jouw regio. Hierdoor wordt je wagen performanter en gaat ook het brandstofverbruik omlaag. Zeker een voordeel voor mensen die veel op de baan zijn.

Let wel goed op bij het kiezen van een gespecialiseerde garage. De prijzen kunnen namelijk verschillen. De belangrijkste reden hiervoor zijn vaak de garantievoorwaarden. Sommige nemen namelijk de fabrieksgarantie over, daar deze vervalt van zodra een derde aan de software sleutelt.