Lekker eten willen we allemaal. En als we iets te vieren hebben, een bruiloft, jubileum, verjaardag,… halen we er graag een cateraar bij, zodat we zelf niet de hele tijd in de keuken moeten staan. Maar ook in catering zijn er trends! Even kijken waarmee je anno 2011 scoort met je catering.

-internationaal en exotisch. We reizen alsmaar verder en komen daardoor vaker in contact met exotische gerechten. Voor feestelijke gelegenheden zoals voor catering bruiloft, wordt dan ook vaak een internationaal buffet opgesteld, met paëlla, Afrikaanse stoofgerechten, Thaise curries,… Deze trend is al langer in opgang en wordt nu gecounterd door een tegenbeweging: de huiselijke keuken.

-huiselijke keuken. Meer en meer catering bedrijven krijgen de vraag om gerechten te serveren die doen denken aan grootmoeders keuken. Stoofpotjes, pannenkoeken, pastaschotels, stoverij,…  We houden allemaal van comfort food en blijkbaar mag het ook weer op feesten! Koks als Jeroen Meus hebben de populariteit van deze huis-tuin- en keukencatering zeker een handje geholpen.
Sommige cateraars spelen handig in op deze trend door bv. familierecepten op te vragen.

-tapas. Tapas catering is erg populair. De kleine hapjes worden kunstig gemaakt en net omdat ze zo klein zijn kan je veel verschillende hapjes proeven.

Wat willen jullie op tafel zien tijdens familiefeesten? Laat het gerust weten in de comments!