selectiebureauMomenteel starten er veel nieuwe jonge bedrijven. Dit komt door dat de overheid pas afgestudeerden aanmoedigt om als jonge zelfstandige te starten. Hoogst waarschijnlijk heeft u de kennis over het product of dienst die u verkoopt, maar nog niet de ervaring om goede werkkrachten te onderscheiden, en deze aan te nemen. Op basis van wat moet je mensen aannemen? Hoe weet ik dat de persoon in kwestie de motivatie en de capaciteiten heeft om zijn functie aan te kunnen? De perfecte oplossing hiervoor is beroep doen op een selectiebureau.

Een selectiebureau zal voor jou de aanwervingen doen voor het commercieel en technisch-commercieel personeel. Deze verzorgt de volgende opdrachten:

  • Door deze methodiek is het mogelijk om als jonge zelfstandige, toch op een slimme en veilige manier commerciële werkkrachten aan te nemen.
  • Werving/recrutering: de selectie gebeurt op basis van alle gangbare mediamiddelen. Dit zijn onder andere printadvertenties, wervingsdatabases en recruteringswebsites.
  • De kandidaten worden allemaal individueel gescreened.
  • De interne kandidaten worden individueel gescreened.
  • Media advies en advertenties
Door deze methodiek is het mogelijk om als jonge zelfstandige, toch op een slimme en veilige manier commerciële werkkrachten aan te nemen.